Hoe dan

Bewindvoering

Bij een onderbewindstelling stelt de kantonrechter Sleijfer Bewindvoering aan als bewindvoerder. Alle inkomsten (salaris of uitkering, toeslagen etc) en vermogen worden beheerd door ons. Daarnaast betalen we alle vaste lasten (huur, zorgverzekering, telefonie etc). Het geld dat overblijft wordt uitgegeven aan leefgeld en het opbouwen van een reserve. Bovendien gaan we, als het nodig is, in gesprek met schuldeisers, saneren we schulden en vragen we alle voorliggende voorzieningen (toeslagen, bijzondere bijstand etc) aan. Sleijfer Bewindvoering ontzorgt.

Mentorschap

Een mentor, ook benoemd door de kantonrechter, ondersteunt in het zorgtraject. Dat doen wij door goed naar onze cliënten te luisteren en hun belangen te behartigen, door er te zijn wanneer het er toe doet. Zo zijn we aanwezig bij behandelplan- of zorgbesprekingen en ondersteunen we onze cliënten in het contact met naastbetrokkenen.

Curatele

Een curator wordt benoemd in de bijzondere situatie dat iemand handelingsonbekwaam wordt verklaard door de rechtbank. Een curator is een bewindvoerder en mentor in één, met extra bevoegdheden zoals bijvoorbeeld het ondertekenen van stukken en toestemming bij huwelijken. Ook in dit geval blijft het overleg met de cliënt op de eerste plaats staan bij Sleijfer Bewindvoering. Ook al is onze cliënt handelingsonbekwaam, dan nog stemmen we zoveel mogelijk af. In ieder geval handelen we altijd in lijn van de cliënt. Om dat goed te kunnen doen, hebben we in deze situaties nauw overleg met naastbetrokkenen.